Spring naar inhoud

koor aan het woord 2012

Korendag

Voor wie het nog niet was opgevallen: het wil nog maar niet zomeren!

En dat was goed te merken toen we optraden op het jaarlijkse Korenfestival van Monnickendam. Meestal bruist het oude centrum van het stadje die dag van de gezelligheid, maar nu was het maar een koude en winderige bedoening, waarbij koren en publiek zich voorthaastten van locatie naar locatie. Dit jaar traden we op in de Opstandingskerk, die helaas wat buiten het centrum ligt, maar wat een akoestiek! We hebben er heerlijk gezongen, en ook de 2 nieuwe alten hebben zich geweldig geweerd. Hulde voor jullie
inzet!

Met de muziek van Monnickendam nog hinderlijk nagalmend in ons hoofd moesten we d
e eerstvolgende repetitie meteen weer vol aan de bak ter voorbereiding van een optreden in oktober, en zelfs al voor ons Jubileumconcert in maart 2013, waarvoor achter de schermen alweer druk vergaderd en overlegd wordt over locatie, vorm, aankleding en muziekkeuze.

Zo kwam het, dat we hartje zomer vol goede moed begonnen aan het moeilijke lied ‘Als het lente is’ van Hans Broekman, terwijl de deur naar de straat wijd open stond, omdat het zorgcentrum, waar we altijd repeteren, de verwarming lekker had opgestookt vanwege de kou.

Maar in dit geval misschien altijd nog passender dan voorgaande jaren, wanneer we soms al begonnen te repeteren voor een Kerstconcert en voorbijgangers verbaasd deden stil staan als we -met de deur open vanwege de zwoele zomeravond (!)- kerstliedjes zongen.

Ik wens iedereen een zonnig en warm zomerreces, en ga het zingen en de mensen nu al missen!

Patricia, juni 2012