Spring naar inhoud

koor aan het woord 2011

Zangvakantie

Net terug van een weekend Keulen: vuurwerk op de Rijn, kijkend vanaf een hoge spoorbrug. Fantastisch en ook nog met mooi weer. Het vakantiegevoel is er al helemaal.
Maar zover is het nog niet: eerst nog twee weken werken, flink doorpakken, want het moet eigenlijk klaar.

Vakantie, echt om naar uit te zien: heerlijk een weekje zingen (een proefcursus) in het net nieuw gekochte huis in Frankrijk van onze dirigente: ‘au Catalpa – bij de trompetboom’. Toevallig zagen we die deze week ook op Soestdijk, gered door Wilhelmina na omgewaaid te zijn bij een zware storm en vervolgens ook nog in de straat bij ons oppasachterneefje! Nooit gedacht dat een Catalpa zo regulier in Nederland voor zou komen.
’t Zal raar zijn te zingen met een relatief kleine groep, ook nog gemengd, vierstemmig, met, wat zal het zijn: vier maximaal vijf per stemgroep. Aan het eind ook nog een optreden met dit gelegenheidskoor. ‘k Ben benieuwd hoe we het er vanaf zullen brengen.
Heb nog goede herinneringen aan onze laatste optredens met het koor: zingen op de Korendag in Monnickendam en heel recent bij een wijkfestival in Amstelveen. Het publiek vindt het afwisselend karakter van ons repertoire leuk; voor ons koor is het ook leuk want we houden wel van verschillende smaken – de een wat meer van dit en de ander meer van dat. Voor elk wat wils.

Vakantie. Heerlijk, maar ik zal al die leuke, hardwerkende vrouwen wel missen en zie weer uit naar de eerste repetitie; alle verhalen en de nieuwe zin om weer met elkaar er iets van te maken.
Ik wens iedereen een fijne vakantietijd!

Margreet, juli 2011