Spring naar inhoud

koor aan het woord 2011

Zangweek in “Au Catalpa” Frankrijk

Wat hebben we het heerlijk gehad!

De groep bestond uit 15 mensen waarvan er 6 van Kwintessens waren te weten:  Margreet, Patricia, Ellen, Corien en ons nieuwe aanstormend talent Ingeborg, en ikzelf. Naast deze groep redelijk geoefende zangeressen was de groep divers.
Zo waren er de zusjes Flipse (2-ling) Lies en Jaqueline, die wel al wat gezongen hadden maar niet veel, er waren Jelle en Herma die pianoleerlingen van Justina zijn en nog nooit hadden gezongen, mijn  2 zussen Marion en Anne redelijk geoefend (Anne zong bij de bassen!!) en dan waren er 2 zeer geoefende zangers  John en Anja die elk jaar samen zangcursussen doen, in verschillende koren zingen en waar we veel steun aan hebben gehad. En dan natuurlijk Bert die qua bas een belangrijke plek innam, naast al het andere werk wat hij verzette als heer des huizes en gastheer van de week!
Het was verbazingwekkend om mee te maken dat er toch een resultaat is na 6 dagen oefenen aan een zeer divers repertoire!
We zongen: ‘Doulce memoire’, van Pierre Sandrin/Albert de Klerk, van Camille Saint-Saëns 2 stukken; ‘Calme des Nuits’ en ‘Les Fleurs et les Arbres’, ‘Cantique de Jean Racine’  van Gebriël Fauré,  ‘Slane’ van David Evans,  ‘The Long Day Closes’ van Arthur Sullivan, ‘Die Forelle’ van Schubert en ‘Fischfang mit Lis(z)t’ en ‘Forelle Italiana’ en als laatste  ‘Zigeunerleben’ van Robert Schumann.
Prachtige en gevarieerde muziek!
Gemiddeld 3 uur per dag waren we met zingen bezig en daarnaast nog 2 maal per stemgroep met Justina en individueel in meer of mindere mate met de eigen stemgroep.
Justina, die naast het leiden van de zangcursus, op haar voor de meeste welbekende gedreven manier ook de keuken runde, de persoonlijke aandacht verdeelde en met tomeloze energie het geheel coördineerde, motiveerde ons
100% en in combinatie met ons eigen enthousiasme, hebben we een leuk concert van ongeveer 40 minuten kunnen geven voor een publiek van ja wel... 25 mensen.
Justina en Bert hadden uitnodigingen verstuurd aan de burgermeester van La Chapelle Faucher, aan de buren, vrienden en kennissen. Ze kwamen er zelfs speciaal voor uit Nederland.
Ook waren er Duitse buren die we die week hadden zien zingen in een oude abdij in de buurt. Een paar van ons zagen ze trouwens al eerder officieus in een tuin op maandagavond toen we met een groepje een wandeling maakte. We hoorden gezang, gingen er op af… deur open gedaan… en zagen een feeëriek tafereel met kaarsen, een koortje en publiek. We hebben even illegaal staan kijken; het klonk fantastisch zo in de avond.

De verzorging was super! Om te beginnen hadden we zondag een welkomstdiner van 5 gangen en de andere dagen waren er altijd een vóór-, hoofd-, en nagerecht en oh ja, natuurlijk een kaasplankje er tussendoor!
Wat mij betreft kunnen Bert en Justina super tevreden zijn over hun eerste zang week en het is een absolute aanrader!

Iedereen heel erg bedankt voor alle goede zorgen, gezelligheid, het bereikte zangresultaat en de Franse sferen!!!

Poemie, september 2011