Spring naar inhoud

Jubileum 2018

Het jubileumconcert was een groot succes. De Paaskerk was voor dit concert omgetoverd tot een ‘zeewaardige’ ruimte.
Het koor en de musici lieten zich van hun beste kant zien en het massaal toegestroomde publiek was zeer tevreden. Wethouder Marijn van Ballegooijen was speciaal gekomen om ons te feliciteren en componist Jeppe Moulijn te bedanken voor zijn succesvolle bijdrage aan deze uitvoering. Meer foto's op de fotopagina.

Eindelijk is het zover: zaterdag 17 november om 19.30 uur in de Paaskerk te Amstelveen.

Kwintessens, een koor van ruim 25 vrouwen, werd 25 jaar geleden in Amstelveen opgericht en heeft sindsdien haar vleugels wijd heeft uitgeslagen. Vier vrouwen van het eerste uur maken nog steeds deel uit van het koor dat voortdurend nieuwe stemmen weet aan te trekken.
Het repertoire is in de loop der jaren veelstemmiger geworden en de optredens gedurfder.
Het jubileumprogramma getuigt van deze durf:  ‘Geen zee te hoog’ !
Dit programma is ook nu weer tot stand gekomen onder de bezielende leiding van Justina Oosters, die inmiddels al 20 jaar onze vaste dirigente is.
Het geheel wordt verlevendigd met prachtige beelden, schitterende pianobegeleiding en enkele bijzondere solo-optredens.
Wij streven graag naar perfectie, maar passie en plezier blijven toch de essentie van het zingen in dit koor. Kom daarvan meegenieten en laat u verrassen.

De zaal is open vanaf 18.30 uur. Voor de entreeprijs van € 10,- en ontvangt u het complete programmaboekje. Iedereen is welkom op de feestelijke receptie na afloop.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Texel beleefde op zondag 14 oktober de voorpremière van ons jubileumprogramma.
De aankondiging voor dit optreden vindt u hier.

De contouren van het jubileumprogramma beginnen zich duidelijk af te tekenen. Maak alvast kennis met onze musici in de nieuwsbrief van juli.

Hard gewerkt, overlegd op hoog niveau, goed gegeten en nog lekker bijgekletst. Studiedag Kwintessens 7 juli 2018.

Jeppe Moulijn

Wie is Jeppe Moulijn, wat is onze jubileumambitie en hoe zit het met onze sponsoren en donateurs?
U leest het in deze nieuwsbrief van juni.

 

 

 

 

 

Een kort voorproefje van het jubileumprogamma was afgelopen zaterdag 2 juni 2018 te horen op de 23ste Korendag in Monnickendam.  In alle kleuren tussen zeegroen en azuurblauw hebben we het publiek en onszelf verrast met een stralend optreden. Dat schept verplichtingen voor het vervolg en de rest van het programma. De inderhaast ingevlogen pianist Marten Tilstra bewees hier zijn diensten.

'Geen zee te hoog' is de veelbelovende titel die de lading van het jubileumprogramma van Vrouwenkoor Kwintessens helemaal dekt. In deze nieuwsbrief vindt u de plaatsen en data van onze jubileumvoorstellingen.
download jubileumnieuws mei 2018

Kent u dit kerkje?

Koorleden gaan op stap om zich voor te bereiden op het 25-jarig jubileum en

onthulling van de titel

download jubileumnieuws april 2018

 

Geinspireerd door het Japanse lied Mae-e dat we voor het jubileum aan het instuderen zijn gingen enkele koorleden naar de Japanse bloesemtuin kijken met een kopje groene thee op 9 april 2018.
Op 2 juni zullen we dit lied voor het eerst ten gehore brengen tijdens de Korendag in Monnickendam. Voor wie dat alvast mee wil maken verwijzen we naar de betreffende website http://www.cantorijmonnickendam.nl